Even spieken in het medicijnkastje

Apothekersadvies? Dat heeft ze bijna niet nodig. Want vanuit haar eigen interesse weet Daniëlle veel vitamines en supplementen te vinden. Maar met een baby onderweg verandert er lichamelijk een hoop. Wat staat erin haar medicijnkastje?

Omega 3 & 6

Wanneer wij haar spreken is Daniëlle 25 weken zwanger. Ruim over de helft dus. En zij en haar partner kijken erg uit naar de komst van de kleine. Al voor haar zwangerschap slikte ze Omega 3 & 6. Eigenlijk vooral voor glanzend haar en sterke nagels. Pas nadat ze zwanger werd, ontdekte Daniëlle dat Omega 3 & 6 zou kunnen helpen om zwanger te worden. Onbewust de natuur een handje geholpen dus!

Zwangerschapsmix

Last van zwangerschapsmisselijkheid had ze niet, maar ze was wel erg moe. Ze wist dat ze extra vitaminen kon gebruiken en dat het goed is om foliumzuur te slikken, daarom kocht ze een mix speciaal voor zwangere vrouwen. Daar zit bijvoorbeeld ijzer, jodium en calcium in. Ze haalt ook andere boodschappen dan voorheen. Met extra eiwitten en calcium, meer yoghurt, noten, fruit, volkoren producten en vis.

Huidolie

Daniëlle’s huid is droger nu ze zwanger is, vooral in haar gezicht. En omdat haar buik natuurlijk groter en groter wordt, besteedt ze extra aandacht aan haar huid. Met een zelfgemaakte olie smeert ze zich nu elke dag in om striae te voorkomen.  

Paracetamol

Door een vroegere breuk is en blijft Daniëlle’s rug haar zwakke plek. En met de zwangerschapskilo’s die ze meesleept heeft ze sneller last van pijn in haar onderrug. Normaal gebruikt ze een andere pijnstiller, die ze tijdens haar zwangerschap niet mag gebruiken. Nu probeert ze haar rugpijn met yoga en voldoende beweging te verhelpen. De auto laat ze zo veel mogelijk staan. En als ze écht last heeft... dan toch even naar de apotheek voor paracetamol.